83
O životě na vysočině volná pracovní místa do mailové schránky
personální agentura
Nabídka práce83

Nový start a pracovní trh v době koronaviru

Pracovní trh na Vysočině se nám trochu zastavil. Některé firmy propouštějí své zaměstnance (velké cestovky), některé automotive firmy také propouštějí či mají odstávky třeba na 14 dní, některé firmy využívají pomoci státu – kurzarbeit, částečná proplácení mezd atd. Nejvíce se současná situace dotkla malých firem a živnostníků. Většina musela kvůli nařízení vlády zavřít ze dne na den svoje provozovny, kde platí nájmy a vyčkávají, co bude.

Nábory se povětšinou pozastavují, případné pohovory probíhají online formou, fyzické nástupy lidí do firem se spíše nekonají a čeká se, co bude dál. Také situace v naší personální agentuře není jednoduchá. Doteď jsme pracovaly v týmu 3 konzultantek, ale v současné chvíli, kdy firmy pozastavují své nábory si nemůžu z pozice jednatelky firmy dovolit živit další zaměstnance.  Musela jsem tak učinit velmi těžké rozhodnutí, které teď činí spousta dalších podnikatelů, a to, svoje další konzultantky propustit. Děkuji tímto Šárce Sedlářové za téměř 4 roky skvělé spolupráce a Alexandře Kubíčkové za 1,5 výpomoci.

Jaká je tedy teď situace s nábory? Na webu máme okolo 80 pracovních pozic, které jsou povětšinou pozastavené. Jsem s představiteli místních firem domluvená, že budu dále hledat vhodné kandidáty na jejich vypsané pozice a až se situace stabilizuje, tak se opět rozjedou osobní pohovory ve firmách.

Je dobré být na toto připraveni, proto mi neváhejte klidně hned poslat svůj životopis. Budu je zatím schraňovat v databázi a jakmile se opatření vlády trochu uvolní, budu vás kontaktovat a pobavíme se o možných pracovních příležitostech. Jsme také k dispozici online a pohovory jsou možné po skype či hangout.

Natočila jsem pro vás také krátké video, kde vysvětluji současnou situaci:



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *