78
O životě na vysočině volná pracovní místa do mailové schránky
personální agentura
Nabídka práce78

Status absolvent

Status absolventa byl řadu let velkým hendikepem. Pracovní trh se neustále vyvíjí a právě tato skupina potenciálních zaměstnanců začíná být daleko žádanější než v předchozích letech. Napříč obory se stále častěji objevuje poptávka po absolventech převážně vysokých, ale i středních škol.

Absolventi jsou vnímáni jako pružní a přizpůsobiví, dobře se učí novým věcem, jsou časově flexibilní a nemalou výhodou je i jejich nižší cena na trhu práce. Dobře fungující firma si je vědoma výhod diverzifikace týmů, kdy mladého absolventa může zaškolovat zase zkušenější a starší kolega.

V naší personální agentuře se často setkáváme s požadavkem ze strany firem právě na absolventy. Nejzajímavější pracovní příležitosti přichází směrem k technicky vzdělaným a jazykově vybaveným absolventům. Vysočina je co se týče pracovních nabídek kraj velmi rozmanitý, nejsme zde závislí pouze na automobilovém průmyslu, takže zde najdou uplatnění šikovní absolventi různorodých oborů. Nejzajímavější jsou pro firmy absolventi z oborů IT, strojaři i elektromechanici.

Pár tipů najdete také ve videu a níže přidáváme také audio verzi na stažení a poslech:

Čeho se jako absolvent vyvarovat?

Pokud se na prvních kolech pohovoru budete zajímat především o výši mzdy, benefity nebo počet dní dovolené, tak o sobě určitě nevytvoříte dobrý obrázek. Řada zaměstnavatelů si pak ještě často stěžuje u absolventů na pracovní morálku – laxní přístup k práci, pozdní příchody, neodpovídající pracovní výkonnost nebo vysokou fluktuaci v prvních letech po škole.

Na pohovoru se hlavně zajímejte o to, jaký je obsah práce, jaké budou Vaše úkoly a zkuste nabídnout na oplátku firmě něco, čím byste pro ni byli prospěšní – ať už je to vaše (technické) vzdělání, znalost cizích jazyků, praxe při škole aj.

Absolventi jsou častí klienti naší agentury a desítkám z nich jsme již pomohli najít práci, kde mohli zahájit svoji kariéru a dělat něco, co je fakt baví. A o tom to je… abychom čas trávili v práci, kde nás to bude bavit. A jaká práce by to měla být pro Vás? Dejte nám vědět a společně to probereme.

 

Podcast

Audio verze povídání na téma hledání práce pro absolventy


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *